

SFC Compliance Forum 2022 International Financial Centre – A New Era

Date: 14 October 2022 Time: 9:00am – 4:00pm Venue: Virtual conference

Time	Program	Speaker
9:00 am – 9:45 am (45 mins)	Plenary panel: The Future of Hong Kong as an international financial centre – perspectives on its strategic position, strength and resilience	Moderator: Ms. Julia Leung, Deputy Chief Executive Officer and Executive Director, Intermediaries Division, Securities and Futures Commission Speakers:
	 What are the challenges and opportunities in APAC in the next five years? How do you see Hong Kong's strategic role evolving with Mainland financial markets' increasing integration with global capital markets? How do financial institutions in Hong Kong stay resilient in face of market volatilities arising from geopolitics and macro-economic uncertainties? 	 Mr. Arthur Yuen, Deputy Chief Executive, The Hong Kong Monetary Authority Mr. Gokul Laroia, Co-Head of Global Equities and CEO of Asia Pacific, Morgan Stanley Ms. Ding Chen, Chief Executive Officer of CSOP Asset Management Limited Mr. Wilfred Yiu, Co-Chief Operating Officer & Co-Head of Markets, Hong Kong Exchanges and Clearing Limited
9:45am – 9:55am	[This panel will be conducted in English] Break	
(10 mins) 9:55am – 10:00am	Message from Mr. Rico Leung, Executive D	Director, Supervision of Markets, Securities and
(5 mins)	Futures Commission	
10:00am – 10:50am (50 mins)	Session 1: Managing Asia equities business in Hong Kong What are the opportunities and challenges for Hong Kong as an Asia equities hub? Risk management of prime brokerage	Moderator: Mr. Keith Choy, Senior Director, Intermediaries Supervision Department, Intermediaries Division, Securities and Futures Commission Speakers: • Mr. Oliver Kadhim, Managing Director, Co-Head of Equity Execution, Asia, HSBC
	 and derivatives business Compliance controls for managing Asia equities business Regulatory issues relating to block trades and market sounding practices 	 Mr. Duncan Foster, Managing Director, Co-Head of Prime Brokerage Asia, Morgan Stanley Mr. Jack Niu, Chief Risk Officer, Asia Pacific, BNP Paribas Mr. Dinesh Sadarangani, Head of
	[This panel will be conducted in English]	International Compliance and Operational Risk, Bank of America • Ms. Monica To, Director, Intermediaries



		Supervision Department, Intermediaries Division, Securities and Futures
	U/A I	Commission
10:50am – 11:00am (10 mins)	Break	
11:00am – 11:05am (5 mins)	Message from Ms. Christina Choi, Executive Futures Commission	e Director, Investment Product <mark>s, Se</mark> curities and
11:05am – 12:05pm (60 mins)	Session 2: Hong Kong's role as a green finance hub within the Greater Bay Area and on the international stage – opportunities and challenges	Moderator: Mr. Anthony Wong, Director Intermediaries Supervision Department Intermediaries Division, Securities and Futures Commission Speakers:
	 Regulatory development in Hong Kong on ISSB and climate-related risks management for fund managers Initiatives on data and capacity building as well as issues on ESG service providers Role of Hong Kong in sustainable finance regionally and globally [This panel will be conducted in English] 	 Ms. Diana Parusheva-Lowery, Executive Director, Public Policy and Sustainable Finance, Asia Securities Industry & Financial Markets Association Ms. Winnie Pun, Managing Director and APAC Head of Public Policy at BlackRock Dr. Raymond Yau, General Managel Technical Services & Sustainable Development, Swire Properties Limited Ms. Jennifer Lee, Director, Corporate Finance Division, Securities and Futures Commission
12:05pm – 12:15pm	Break	
(10 mins) 12:15pm – 1:00pm (45 mins)	Session 3: Money laundering risks in the capital market and how could Suptech and Regtech help in combating financial crime	Moderator: Ms. Joyce Pang, Associated Director & Head of AML, Intermediaries Supervision Department, Intermediaries Division, Securities and Futures Commission
	 Emerging trends of money laundering and terrorist financing threats and financial crime in the capital market Key indicators of suspicious trading 	Speakers: • Mr. Tony Tse, Chief Inspector and in charge of ML/TF Risk Assessment Financial Intelligence and Investigation
	behaviour and activities with respect to the emerging trends How could Suptech and Regtech help?	Bureau, Hong Kong Police Force • Mr. Jonathan Ng, Head of AML/FCC Bank of China International Holding. Limited
	[This panel will be conducted in Cantonese]	 Mr. Simon Young, Head of Compliance DBS Bank Mr. Jimmy Tong, Director, Enforcement Division, Securities and Future Commission
1:00pm – 1:20pm (20 mins)	Break	



1:20pm – 2:20pm (60 mins)	Session 4: Embracing new generation of investors through online platforms • What are the factors contributing to a successful operating model for online platforms? • Key challenges and risks in operating online platforms • Expected standards and good practices in operating online platforms [This panel will be conducted in Cantonese]	Moderator: Ms. Clara Chan, Director, Intermediaries Supervision Department, Intermediaries Division, Securities and Futures Commission Speakers: • Ms. Juliana Wang, Managing Director and Chief Operating Officer, Huatai Financial Holdings (Hong Kong) Limited • Ms. Fion Ng, Managing Director, Chief Financial Group Limited • Mr. Edmond Hui, Executive Director and Chief Executive Officer, Bright Smart Securities International (H.K.) Limited
2:20pm – 2:30pm	Break	Ms. Winnie Tam, Senior Manager, Intermediaries Supervision Department, Intermediaries Division, Securities and Futures Commission
(10 mins) 2:30pm –3:20pm (50 mins)	Session 5: Virtual assets development and regulatory landscape	Moderator: Ms. Elizabeth Wong, Director, Licensing Department, Intermediaries Division, Securities and Futures Commission
	Major developments of virtual assets in the market What is the regulatory approach in light of recent market developments and incidents? International regulatory focus New licensing regime for centralized virtual asset exchanges trading non-security tokens [This panel will be conducted in English]	 Speakers: Ms. Urszula McCormack, Partner, Cross Border Finance and Technology, King & Wood Mallesons Mr. Gary Tiu, Managing Director, Head of Regulatory Affairs, OSL Mr. Malcolm Wright, Founder, InnoFi Advisory Mr. Henry Tsang, Associate Director, Intermediaries Supervision Department, Intermediaries Division, Securities and Futures Commission
3:20pm – 3:30pm (10 mins)	Break	
3:30pm – 4:00pm (30 mins)	Fireside chat [This fireside chat will be conducted in English]	Moderator: Ms. Joanne Li, Director, Intermediaries Supervision Department, Intermediaries Division, Securities and Futures Commission Speaker: Mr. Ashley Alder, Chief Executive Officer,
4:00pm	Forum ends	Securities and Futures Commission