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Frequently Asked Questions 

 
 

 
 

Frequently Asked Questions relating to Capital Investment Entrant Scheme*  
(*This refers to the Capital Investment Entrant Scheme suspended by the Government with effect from 15 

January 2015) 
 
 
 Question Answer 

1.  Are feeder funds considered eligible 
under the Scheme? 

The investments of a feeder fund are effectively the investments held by the underlying fund. 
Therefore, if the underlying fund complies with the eligibility requirements of the Scheme, the 
feeder fund may be considered for inclusion as an eligible CIS for the Scheme. However, the 
feeder fund itself must also comply with the requirements of the Scheme. 
 

2.  Do “permissible investments” include 
REITs? 

Yes, a REIT authorized by the SFC pursuant to section 104 of the SFO and in accordance 
with the Code on Real Estate Investment Trust may apply to become an eligible CIS for the 
Scheme. 
 

3.  Are payments required upon submission 
for application for eligible CIS under the 
Scheme? 

No fees are required to be paid to the SFC for the purpose of applying for inclusion as an 
eligible CIS. However, like any other authorized CIS, authorization fees and annual fees have 
to be paid to the SFC for the purpose of obtaining and maintaining SFC authorization.  

4.  Are there restrictions in the allocation of 
the minimum investments threshold 
under the Scheme?  
 

No. Entrants may allocate their portfolio amongst the permissible assets under the Scheme 
at their own discretion.  

5.  If the underlying investments of an 
existing SFC authorized CIS fulfil the 

Provided that the underlying investments of the CIS comply with the investment requirements 
of the Scheme, the HK$ share class of the CIS may be submitted for consideration as eligible 
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eligibility requirements of a CIS for the 
purpose of the Scheme with the 
exception that the CIS is not 
denominated in Hong Kong dollars, can a 
new share class denominated in Hong 
Kong dollars be established and applied 
for eligibility under the Scheme? 

CIS for the purpose of the Scheme. Such new HK$ share class shall also be offered to other 
retail investors in Hong Kong. 

6.  Is there any requirement for the 
management company to notify holders if 
a fund no longer intends to maintain its 
status as an eligible CIS under the 
Scheme? 
 

Please refer to Question 22 in Section 2 of the Frequently Asked Questions on Post 
Authorization Compliance Issues of SFC-authorized Unit Trusts and Mutual Funds. 
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